Canon EOS 7D Firmware 2.0.3 released!
/forum/topic/1148252/1

1      
2
       end

M Lucca
Registered: Oct 19, 2011
Total Posts: 1040
Country: Holy See

I think Nikon can learn a thing or two here from Canon at addressing issues quickly and swiftly. Instead of sitting around and giving D800 users the a vague "No idea what you are talking about" response at the get go of so much issues.



RobertLynn
Registered: Jan 05, 2008
Total Posts: 11639
Country: United States

Maybe I'll update my 7d from what it shipped with at launch to the new one



sritri
Registered: Jul 04, 2004
Total Posts: 3349
Country: United States

To keep the thread updated, the new updated EOS Utility seems to be the problem on my 7D. If I update the firmware via EOS Utility there is a problem with three options I have stated before. If I update the firmware via CF Card only, then the problem goes away.

Again this problem is probably isolated to only my setup as I can reproduce the error on demand



andyz
Registered: Jul 17, 2008
Total Posts: 581
Country: United States

Good to know.



Pixel Perfect
Registered: Aug 16, 2004
Total Posts: 19908
Country: Australia

I'm still waiting to get mine back and the FW has been out for 3 days. Maybe they are using carrier pigeon to ship it from Japan to Australia and the trade winds are giving the poor devils a hard time



andyz
Registered: Jul 17, 2008
Total Posts: 581
Country: United States

Your repairs are done in Japan?



Chris Anthony
Registered: Apr 23, 2005
Total Posts: 381
Country: United States

I think that just forgot about you...



Pixel Perfect
Registered: Aug 16, 2004
Total Posts: 19908
Country: Australia

andyz wrote:
Your repairs are done in Japan?




tpcassc
Registered: Jul 30, 2012
Total Posts: 57
Country: United States

So I thought this would be good so downloaded and installed the upgrade. Now I'm unable to download images from the camera in either Canon utility or Bridge. Any suggestions?



WesN
Registered: Jan 30, 2005
Total Posts: 2002
Country: United States

I updated from 2.0.0 to 2.0.3 with no issues. I tired EOS Utility to verify remote shooting (which is basically all I use EOS Utility for) and that was good as well. Note I never had any issues with 2.0.0.

Wes N.



Gochugogi
Registered: Jun 25, 2003
Total Posts: 9797
Country: United States

tpcassc wrote:
So I thought this would be good so downloaded and installed the upgrade. Now I'm unable to download images from the camera in either Canon utility or Bridge. Any suggestions?


Are you using the latest software versions? You had me worried to I tried direct uploads to Aperture, iPhoto, Canon CameraWindow and all worked fine (as before the update). EOS Utility also works fine for remote shooting.



sritri
Registered: Jul 04, 2004
Total Posts: 3349
Country: United States

Did you format the card after the firmware upgrade ? I don't know if it helps but weird things have happened to me with the 2.x.x



tpcassc
Registered: Jul 30, 2012
Total Posts: 57
Country: United States

Initially I did not format the card and saw image numbering in weird way. Then did format the card. For downloading, I use the Canon Utility which times out and shuts down. Then I tried Bridge with no result. If I navigate to the camera in explorer I can see jpg's only which look bad.



EB-1
Registered: Jan 09, 2003
Total Posts: 22787
Country: United States

M Lucca wrote:
I think Nikon can learn a thing or two here from Canon at addressing issues quickly and swiftly. Instead of sitting around and giving D800 users the a vague "No idea what you are talking about" response at the get go of so much issues.


Canon learned that the hard way with the 1D III fiasco. They have been suffering ever since.

EBH



tpcassc
Registered: Jul 30, 2012
Total Posts: 57
Country: United States

Reply from Canon= EOS Utility: If this version is not 2.11.4, then you must update to 2.11.4 for functionality with the EOS 7D after the firmware update.

That was simple. Thanks for suggestions and help.



1      
2
       end