Yongnuo Triggers
/forum/topic/1065030/0



Allynb
Registered: Mar 17, 2009
Total Posts: 680
Country: United States

Does anyone know if the new Yongnuo RF603 C3 Transcievers have a safe sync voltage for use directly on a Canon hotshoe? Been searching but I cannot find any useful data for the sync voltage.



cwebster
Registered: Oct 03, 2005
Total Posts: 3425
Country: United States

Triggers always have low voltages. It's old strobes that expose the camera to possibly hazardous voltages.

You're safe

<Chas>



Allynb
Registered: Mar 17, 2009
Total Posts: 680
Country: United States

Thanks Chas,
Was concerned about 'fry' status.



cwebster
Registered: Oct 03, 2005
Total Posts: 3425
Country: United States

You needn't have worried. There's nothing in a trigger that generates high-voltages. Only stobes have HV to fire the tube.

<Chas>



Evan JF Roth
Registered: Apr 12, 2010
Total Posts: 484
Country: United States

Be careful of using high voltage flashes, I ruined 2 602's with an old flash...
pretty lame



mirkoc
Registered: Jan 26, 2008
Total Posts: 632
Country: Croatia

You may take a look on this chart
http://www.flickr.com/photos/image_melbourne/5590340051/