Home · Register · Search · View Winners · Software · Hosting · Software · Join Upload & Sell

Moderated by: Fred Miranda
Username   Password

  New fredmiranda.com Mobile Site
  New Feature: SMS Notification alert
  New Feature: Buy & Sell Watchlist
  

FM Forums | General Gear-talk | Join Upload & Sell

  

Archive 2013 · Issue with D7000 and Vello Grip
  
 
penpro
Offline
• • •
Upload & Sell: Off
p.1 #1 · Issue with D7000 and Vello Grip


The grip over all works great. Only issue that I run into is this.

I have the camera set to use the battery in the camera first and have backup NiMh AA's in the grip. The grip still appears to be the primary battery as they will always run down and the main battery hasn't been touched. When this happens I get an error on the camera and the only way to correct it is to remove the batteries from the grip.

Has any one else seen this with a Nikon grip? Or is it just a quirk of my Vello? For the price I can live with it and just keep the backup batteries out of the grip until they are needed.



Apr 17, 2013 at 04:32 PM
penpro
Offline
• • •
Upload & Sell: Off
p.1 #2 · Issue with D7000 and Vello Grip


Nobody has any suggestions?


Apr 18, 2013 at 08:37 PM
trenchmonkey
Offline
• • • • • • •
Upload & Sell: On
p.1 #3 · Issue with D7000 and Vello Grip


Huh. I always use the grip batts first and seldom go to the "in body" one (reads 100% most of the time)
About once a month it'll be taken out and go into rotation with my D800 batts. Have you checked the
appropriate choice in d3 and order in d4 Dunno what else to tell you.



Apr 18, 2013 at 09:38 PM
penpro
Offline
• • •
Upload & Sell: Off
p.1 #4 · Issue with D7000 and Vello Grip


Thanks but both are correct. I'm just using AA NiMh so I figure I should use those as the back up and not the primary. Regardless as soon as the AA's have run down the camera throws an error. Even if I set the grip to primary it will not switch to the camera battery.


Apr 19, 2013 at 12:03 AM
 

Search in Used Dept. 



trenchmonkey
Offline
• • • • • • •
Upload & Sell: On
p.1 #5 · Issue with D7000 and Vello Grip


Maybe try a reset to factory defaults and start fresh?! My D800 grip wouldn't give me 6 fps
at first (w/Flashpoint grip) I reset and alles klar!!



Apr 19, 2013 at 12:09 AM
penpro
Offline
• • •
Upload & Sell: Off
p.1 #6 · Issue with D7000 and Vello Grip


Ah OK, I will try that.




Apr 19, 2013 at 08:58 PM
penpro
Offline
• • •
Upload & Sell: Off
p.1 #7 · Issue with D7000 and Vello Grip


Unfortunately that didn't work. Any other ideas?


Apr 30, 2013 at 05:44 PM
GT3Dan
Offline

Upload & Sell: On
p.1 #8 · Issue with D7000 and Vello Grip


Have you specified in the camera what batteries you are using in the grip? In mine I have the camera set so that the battery in the grip says EN-EL15, but i can also specify if i am using AA's. Maybe this would work?


Jul 26, 2013 at 08:20 PM





FM Forums | General Gear-talk | Join Upload & Sell

    
 

You are not logged in. Login or Register

Username   Password    Retrive password